Hooikoorts

Veelvuldig niezen, een loopneus, jeukende en tranende ogen. Allemaal symptomen van een hooikoortsallergie. Een groot gedeelte van het jaar heb je alles onder controle, maar zodra de eerste lentekriebels zich aandienen, beginnen de kriebels ook voor jou. Waarbij de een geniet van de oplopende temperaturen, het waterige zonnetje en de bloesems die in bloei komen, weet jij wat dit betekent.

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van bepaalde pollen (grassen, planten en bomen) die in bloei staan. Dit stuifmeel adem je in door je neus. Bij mensen die gevoelig zijn voor dit stuifmeel zorgt het er voor dat het afweermechanisme van je lichaam behoorlijk in de war raakt. Er ontstaat een allergische reactie waardoor er histamine vrijkomt. De histamine geven jou die typische allergische hooikoortsverschijnselen.

Je bent echter niet de enige. Vijftien tot twintig procent van de Nederlanders heeft last van een pollenallergie, die zich met name openbaart tussen mei en augustus. Helaas is hooikoorts nog niet te genezen, maar er zijn wel medische hulpmiddelen, zoals Noviral Anti Allergie Spray, die je bewapenen tegen hooikoorts.

Hooikoortsallergie? Noviral Anti Allergie Spray helpt bij hooikoorts, stof- en dierenallergie